W tym artykule:

  1. Air Fryer Euro RTV AGD Tefal EY145B10 - cudo do wielu zadań w kuchni
  2. Jak zrobić chrupiące bagietki jak z piekarni?
Reklama

W mojej rodzinie kultywuje się własnoręczne pieczenie chleba i innych wyrobów. Wcześniej korzystałam z piekarnika, który nie zawsze wszystko równomiernie wypiekał. Ostatnio dowiedziałam się, że najlepsze bagietki zrobię w tym urządzeniu. I faktycznie tak jest! Niezawodne także do dań wytrawnych czy słodkich. Cudo w małym, ale pojemnym rozmiarze!

Air Fryer Euro RTV AGD Tefal EY145B10 - cudo do wielu zadań w kuchni

Niewielkich rozmiarów frytkownica beztłuszczowa to doskonały sprzęt nawet do kawalerek czy studenckich stancji. Dania przygotujemy z niewielką ilością tłuszczu, którą możemy zmniejszyć nawet o 70 czy 80%.

Do dyspozycji mamy 10 programów, które zautomatyzują nasze codzienne gotowanie. To sprawia, ze nawet Ci, którzy nie do końca są za pan brat z gotowaniem, pokochają ten sprzęt. 3 litrowy kosz do przyrządzania potraw pomieści nawet sporego kurczaka dla całej rodziny.

Duży panel sterowania zapewnia czytelną i bezproblemową obsługę. Frytki, skrzydełka z kurczaka, filety czy bułeczki jeszcze nigdy nie były tak chrupiące! Większość, która korzysta z tego sprzętu, nie wraca już do zwykłego piekarnika!

Jak wspominają zadowoleni Klienci na stronie www.euro.com.pl:

Jest rewelacyjna praktycznie cały obiad mogę w niej przyrządzać. Nie mogę jeść smażonych potraw a tu jem wszystko bo mam pewność że mi nie szkodzi. Polecam.

Łatwa w obsłudze potrawy są smaczne chrupiące nie wysuszone.Frytownice mam 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona Nie robiłam jeszcze wszystkich potraw Udany zakup godny polecenia!

Bardzo dobry zakup. Frytki wychodzą bardzo dobre. Cały kurczak się mieści i super smakuje.

Sprawdza się bardzo dobrze - prosta w obsłudze. Polecam serdecznie!

chleb z twarogu

Jak zrobić chrupiące bagietki jak z piekarni?

Wielokrotnie bagietka stała się synonimem chrupkiego i dekadenckiego pieczywa, podawanego z serami lub winem. Nie zawsze jednak mamy czas i ochotę, aby uganiać się za wykwintnymi piekarniami jak z Francji. Sposób mojej cioci na przepysznie chrupiące bagietki ze zmniejszoną ilością tłuszczu sprawia, że jestem rzadkim bywalcem w lokalnych sklepikach.

Dodatkowo zapach, jaki roznosi się podczas ich pieczenia, jest niesamowity. Mój air fryer jest idealny nie tylko do bagietek, ale i bułeczek czy drożdżówek. Smak niezapomniany, a szybkość wykonania nie z tej ziemi!

Szarlotka air fryer

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej typ 450
  • 250 ml wody
  • 3/4 szklanki mleka
  • 16 g drożdży świeżych
  • 4 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • 1,5 łyżki soli
  • papier do pieczenia

Przygotowanie:

Na początku przygotujcie miskę, w której wymieszacie przesianą mąkę. Następnie Zróbcie zaczyn z drożdży świeżych. Letnie mleko połączcie z pokruszonymi drożdżami i cukrem. Odstawcie na 15 minut, aż podwoi swoją objętość i powstanie piana. W misce wymieszajcie z mąką, masłem oraz solą. Wlejcie wodę i wyróbcie za pomocą miksera lub ręcznie.

Odstawcie na 1,5 godziny do wyrastania, a następnie uformujcie bagietki. Przetnijcie nożykiem lub żyletką, robiąc niewielkie nacięcia. Ponownie odstawcie do wyrośnięcia na 30 minut. Możecie wykonać mniejsze porcje tak, aby zmieściły się do formy waszej frytkownicy beztłuszczowej. Wyłóżcie misę sprzętu papierem do pieczenia.

Pieczcie bagietki w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Najlepiej wybrać program na ciasto lub chleb.

Rogaliki z airfryer
Reklama

Reklama
Reklama
Reklama