Gdy mam ochotę na deser, robię keto babeczki bez mąki. Smakują jak z cukierni

Wszyscy wiemy jak bardzo niespodziewanie potrafi czasem złapać ochota na coś słodkiego. Gdy macie ochotę na deser, ale nie chcecie zajadać się niezdrowymi przekąskami, wybierzcie keto babeczki twarogowe. Ten przepis to same wartościowe produkty, które w 30 minut zmieniają się w obłędny deser, niczym z najlepszej kawiarni. Spróbujcie sami, a będziecie robili je co tydzień.
Keto babeczki twarogowe - prosty pomysł na fit deser
Keto babeczki to nic innego jak pieczone serniczki z borówkami. Szybkie i proste ciasto na ten przysmak powstaje z twarogu, jajek i odrobiny mąki kokosowej. Do tego wystarczy jeszcze tylko proszek do pieczenia, dowolny słodzik i ulubiony aromat oraz świeże lub mrożone owoce. Oczywiście zamiast borówek, możecie użyć też malin, jagód, truskawek czy wszelkich innych skarbów aktualnego sezonu. Opcji jest mnóstwo, a każda z nich pyszniejsza od poprzedniej.
Ten prosty przepis pokazała na TikToku @nathallae, czyli Natalia Maszkowska, uczestniczka kulinarnego show MasterChef. Zobaczcie krótki film i dokładną recepturę z proporcjami pod spodem.

Przepis na keto babeczki twarogowe
Składniki:
- 250 g twarogu tłustego
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 3 łyżki ksylitolu
- proszek do pieczenia
- odrobina soli
- ulubiony aromat do ciast
- borówki
Przygotowanie:
Twaróg blendujemy z jajkami, mąką migdałową, słodzikiem, proszkiem, aromatem i odrobiną soli. Kiedy masa będzie już jednolita i aksamitnie gładka, przelewamy ją do kokilek lub papierowych papilotek. Foremki wypełniamy w 3/4, a na wierzchu układamy umyte owoce. Gotowe keto babeczki twarogowe pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

