Tomek Strzelczyk ze zwykłej kajzerki i cebuli wyczarował pyszne danie. Tylko on tak potrafi

Chyba każdy z nas ma czasem pustki w kuchennych zapasach, ale zanim jeszcze wybierzemy się na zakupy, możemy przyrządzić błyskawiczny i przepyszny posiłek z kilku tanich składników. Przepis Tomka Strzelczyka udowadnia, że da się zrobić coś z niczego, a efekt zachwyca smakiem i syci na długo. Zobaczcie ten genialny patent, a uratuje on was jeszcze nie jeden raz.
Bułki Tomasza Strzelczyka - prosty przysmak z tanim dodatkiem
Ulubiony kucharz internautów pokazał ostatnio krótki film, w którym przygotowuje proste i przepyszne bułki z cebulą. Jak sam mówi, to danie smakuje nawet lepiej niż pizza, ale sposób przygotowania i lista składników są nieporównywalnie krótsze. Co więcej, nie musimy tu przygotowywać zbyt dużo dodatków, gdyż wystarczy tylko cebula, jajko i podstawowe przyprawy. Dodatkowo dla dekoracji całość można posypać czarnuszką lub makiem, a wtedy otrzymamy prostszą wersję kultowych lubelskich cebularzy. Zobaczcie, jak zrobić bułki Tomasza Strzelczyka krok po kroku.

Jak zrobić bułki z cebulą? Przepis Tomasza Strzelczyka
Aby przygotować bułki z cebulą, musimy wziąć 3 kajzerki i przygotować błyskawiczny farsz. Wystarczy tylko drobno posiekać 3 cebulę, wbić 1 jajko, dodać 1 łyżkę mąki i doprawić wszystko odrobiną soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i gotowe.
Tak przygotowany farsz cebulowy nakładamy na przekrojone bułeczki i delikatnie go ugniatamy. Następnie bułki z cebulą układamy na rozgrzanej patelni cebulką do dołu i lekko dociskamy, aby farsz ładnie się zarumienił.
Teraz wystarczy już tylko ułożyć obsmażone bułki z cebulą na blaszce do pieczenia, posypać je na wierzchu czarnuszką. Bułeczki cebulowe zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 7-8 minut i zajadamy od razu na ciepło.
Źródło: Facebook Tomasz Strzelczyk Oddaszfartucha YouTube

